اظهارات تند «بنيامين نتانياهو»، نخست وزير جنجالي رژيم صهيونيستي اصليترين دستاويز سران اين جريان براي معرفي اسرائيل به عنوان مخالف برنامه جامع مشترک اقدام بوده است؛ سخناني که اکثر کارشناسان مسائل سياسي و بينالمللي، علت تند بودن آنها را زمينهسازي براي دريافت کمکهاي مالي و تسليحاتي بيشتر از ايالات متحده توسط دولت نتانياهو و البته تکميل پروژه امتيازگيري حداکثري از ايران ارزيابي ميکنند.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، پس از اعلام رسمي به پايان رسيدن جمعبندي مذاکرات هستهاي در وين ميان تيم مذاکره کننده ايراني و نمايندگان گروه ۱+۵، يک جريان رسانهاي خاص در داخل کشور تلاش کرد تا رژيم صهيونيستي را مخالف اين توافق معرفي کند و با همين روش، ضمن اعمال فشار رسانهاي به منتقدين داخلي برجام و همنوا خواندن آنها با اسرائيل، زمينه را براي تصويب سريع و بدون طي مراحل قانوني آن در مجلس فراهم کند.
به گزارش رجانيوز به نقل از خبرگزاري بسيج، اظهارات تند «بنيامين نتانياهو»، نخست وزير جنجالي رژيم صهيونيستي اصليترين دستاويز سران اين جريان براي معرفي اسرائيل به عنوان مخالف برنامه جامع مشترک اقدام بوده است؛ سخناني که اکثر کارشناسان مسائل سياسي و بينالمللي، علت تند بودن آنها را زمينهسازي براي دريافت کمکهاي مالي و تسليحاتي بيشتر از ايالات متحده توسط دولت نتانياهو و البته تکميل پروژه امتيازگيري حداکثري از ايران ارزيابي ميکنند.
با اين حال، نگاهي دقيق به ساختار سياسي رژيم صهيونيستي و نظام حاکم بر آن مشخص ميکند که حتي اگر مخالفت نخست وزير اسرائيل و رهبر حزب «ليکود» با توافق هستهاي را ظاهري و يک بازي در چارچوب «پليس خوب، پليس بد» ندانيم (که اينطور نيست) و آن را يک موضع سياسي حقيقي ارزيابي کنيم، باز هم نميتوان اسرائيل را مخالف توافق هستهاي دانست؛ چرا که اکثر قريب به اتفاق مسئولين و مقامات ارشد و سياسيون فعال و تاثيرگذار اين رژيم بارها بر روي حمايت خود از برجام تاکيد کردهاند و آن را تضميني براي امنيت رژيم صهيونيستي در سالهاي آينده دانستهاند؛ مسالهاي که سبب شد تا رهبر معظم انقلاب در واکنشي قاطع، روياي ۲۵ سال امنيت و ثابت صهيونيستها را بر باد دهند.
فهرست زير شامل ۱۵ نفر از چهرههاي سياسي و مقامات ارشد گذشته و حال رژيم صهيونيستي است که مواضع صريح خود را در حمايت از توافق هستهاي و «برجام» اعلام کردهاند:
۱- افرائم هالوي، رئيس پيشين موساد: نتانياهو به دنبال ايت است که اکثريت کنگره را عليه توافق هستهاي تهييج کند. در طرف مقابل، باراک اوباما صراحتا گفته که در برابر اين مخالفت خواهد ايستاد و اين به معني ايجاد اختلاف ميان دو دوست قديمي است که توسط ايران ايجاد شده و اين يعني اشتباه. قطعا اين توافق خوب است. بدون برجام، ايران آزاد است که هر رويايي که در سر دارد را انجام دهد و در هر زمينه و موردي که علاقه دارد عليه منافع ملي اسرائيل فعاليت کند. در چنين شرايطي، ايالات متحده قدرت تاثرگذاري خود را از دست ميدهد و اسرائيل هم در زمينه تلاش براي اقدام نظامي عليه تهران، تنها ميماند. اين همان چيزي است که فيليپ هاموند، وزير امور خارجه انگليس هم به آن اشاره کرد.
۲- آيزاک بن اسرائيل، رئيس سابق آژانس فضايي رژيم صهيونيستي: اين توافق به هيچ عنوان بد نيست؛ بلکه براي اسرائيل بسيار هم خوب است.
۳- امي آيالون، رئيس سابق آژانس امنيت رژيم صهيونيستي: نتانياهو بايد ادامه دادن در مسير اشتباهات خود را متوقف کند. ما بايد برجام را به عنوان يک توافق صورت گرفته بپذيريم. بدون اين توافق چه اتفاقي ميافتد؟ قطعا ايران به کار خود ادامه ميدهد و روسها هم ديگر تمايلي به ادامه تحريم ايران ندارند و در اين ميان، ما بازنده اصلي هستيم.
۴- آموس يدلين، مدير مرکز مطالعات امنيت ملي رژيم صهيونيستي: اين يک توافق خوب است و اسرائيل نبايد با نظام سياسي آمريکا بر سر مخالفت با برجام درگير شود.
۵- يووال ديسکين، رئيس اسبق آژانس امنيت رژيم صهيونيستي: نتانياهو پس از ناکامي در مقابله با برنامه اتمي ايران، حالا به مخالفت با دولت آمريکا پرداخته است. ما بايد روابط استراتژيکمان با واشنگتن را حفظ کنيم و عليه توافق هستهاي فعاليت نکنيم.
۶- ايهود باراک، وزير جنگ سابق رژيم صهيونيستي: من به دوستانم در کابينه هم گفتم که ما بايد به درايت ايالات متحده احترام بگذاريم. ما بايد توافق هستهاي را بپذيريم؛ چرا که آن يک توافق خوب براي آمريکا است.
۷- مئير داگان، رئيس سابق موساد: سفر نتانياهو به آمريکا و حضور در کنگره احمقانه بود. ما بايد از توافق اتمي با ايران حمايت کنيم.
۸- آيزاک هرتزوگ، رهبر حزب کار رژيم صهيونيستي: ايالات متحده تنها متحد واقعي ماست و من به خودم اجازه نميدهم که به نمايندگان کنگره آمريکا بگويم که چگونه راي بدهند.
۹- يئير لاپيد، رهبر حزب اپوزيسيون «يش آتيد»: من با سياست اوباما در خاورميانه موافق نيستم ولي شما بايد شرايط بدون توافق را هم درنظر بگيريد. ما نبايد فاکتورهاي امنيت اسرائيل را به خطر بيندازيم.
۱۰- زهوا گالون، رهبر حزب اپوزيسيون «مرتز»: خطرناکترين و آزاردهندهترين رويدادي که در حال حاضر شاهد هستيم، رفتار غيرمنطقي و عجيب و مخرب دولت اسرائيل در برابر توافق است.
۱۱- اوفر شلاه، رهبر گروه پارلماني حزب «يش آتيد»: رفتار نتانياهو باعث شد تا اسرائيل تنها بماند. ما بايد دست در دست واشنگتن حرکت کنيم.
۱۲- شلي ياشيموويچ، رهبر سابق حزب کار: توافق هستهاي يک قرارداد نهايي شده است و مخالفت با آن، يک اشتباه بزرگ در راستاي اشتباهات قبلي نتانياهو است.
۱۳- عمر بارلو، فرمانده سابق نيروهاي ويژه رژيم صهيونيستي: بياييد تصور کنيم اصلا خود آمريکا هم توافق را لغو کند. چه ميشود؟ سازمان ملل و شکورهاي جهان تحريمهاي ضدايراني را لغو ميکنند و ايران هم بلافاصله فعاليتهاي ضداسرائيلي خود را گسترش ميدهد؛ بدون اينکه مشکلي داشته باشد و يا توافق وجود داشته باشد. تنها بازنده اين اتفاق، قطعا اسرائيل است. ما بايد از توافق حمايت کنيم.
۱۴- اوزي برام، وزير سابق کشور: تهديد هستهاي ايران با اين توافق به شدت کاهش پيدا کرده است.
۱۵- ارل مارگاليت، مسئول کمپ صهيونيستي: رويکردي که دولت نتانياهو در مقابله با توافق هستهاي اتخاذ کرده، اسرائيل را به لبه پرتگاه ميبرد.
بررسي اظهارنظرهاي مقامات اسرائيلي مشخص ميکند که حتي با درنظر گرفتن مخالفت جدي نتانياهو با توافق هستهاي، آن را صرفا بايد يک اختلاف نظر سياسي درون رژيم صهيونيستي دانست و در واقع، اسرائيل حامي اصلي برجام است؛ رضايتي که در سخنان بالا به طور صريح مشخص شده است. بررسي اظهارنظرهاي مقامات اسرائيلي مشخص ميکند که حتي با درنظر گرفتن مخالفت جدي نتانياهو با توافق هستهاي (که در نقش پليس بد حضور دارد)، آن را صرفا بايد يک اختلاف نظر سياسي درون رژيم صهيونيستي دانست و در واقع، اسرائيل حامي اصلي برجام است؛ رضايتي که در سخنان بالا به طور صريح مشخص شده است. نکته قابل توجه ديگر اينکه بسياري از کارشناسان برخي اظهارات نتانياهو را صرفا در راستاي تکميل پروژه امتيازگيري حداکثري از ايران قلمداد ميکنند. اگرچه نخست وزير رژيم صهيونيستي در کنار همه مخالفتهاي تاکتيکي خود، اصل حرف خود را نيز مخفي نکرده و تاکيد کرده است که با اصل توافق با ايران و اعقاد يک توافق خوب به هيچ وجه مشکلي ندارد.
گروه بينالملل - رجانيوز